30 oktober 2013

Nieuw leesvoer (oktober 2013)

Gelukkige mensen lezen en drinken koffie - Agnès Martin-Lugard
Na het verliezen van haar man en dochtertje bij een auto-ongeluk is Diane in een toestand van shock en lusteloosheid geraakt. Zo goed en zo kwaad als het kan probeert haar compagnon Felix in zijn eentje hun koffietentje Gelukkige mensen lezen en drinken koffie draaiende te houden. Ondertussen lukt het Diane maar niet om haar leven weer op de rails te krijgen en ze komt amper nog de deur uit. Als het haar allemaal te veel wordt, besluit ze om naar Ierland te gaan om tot rust te komen. Hoewel ze zich zo veel mogelijk terugtrekt, dringen het leven en de liefde zich toch aan haar op.
(recensieboek voor Leestafel.info)

De zoektocht - Nora Roberts
Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning in Fionas kalme bestaan. Fiona neemt de uitdaging aan om het dier te trainen, en langzaam maar zeker groeien Simon en zij naar elkaar toe, ondanks Simons algehele mensen-schuwheid. Maar dan duikt er een nieuwe seriemoordenaar op, die het werk van de Red Scarf-moordenaar lijkt te willen voltooien...
(gekocht bij Bruna)

Glashard - Corine Hartman
Rechercheur Jessica Haider gaat op haar eigen onconventionele wijze de strijd aan met de handel in bloeddiamanten. Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia; een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons' wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden...
(gekregen van een Leestafel-kennis, dank!)

Schuilplaats - Linda Jansma
Mayke en Han zijn pleegouders van zes kinderen en wonen in een grote boerderij in Friesland. Als hen gevraagd wordt crisisopvang te bieden aan drie zusjes bedenken ze zich geen moment en nemen de meisjes liefdevol in huis. Al snel merkt Mayke dat er iets aan de hand is met de 14-jarige Nikki, het oudste meisje, dat weigert te praten, en krijgt ze het vermoeden dat er veel meer speelt dan een uithuisplaatsing van drie mishandelde kinderen. Dan verdwijnt één van de andere pleegkinderen. Wat is er met hem gebeurd? Hebben de zusjes er iets mee te maken?
(recensieboek voor Leestafel.info)

Een inktzwart hart - R.J. Ellory
Vincent Madigan zit tot zijn nek in de schulden bij drugsbaron Sandià. De oplossing lijkt simpel: jat wat drugs bij een rivaliserende bende waarmee je je schuld kunt voldoen en zet je leven weer op de rit. Maar het loopt mis; bij de overval komt een kind om het leven. Nu zit niet alleen Sandià maar ook de gehele NYPD achter hem aan. Kan hij ontkomen aan de politie en berechting of zal zijn eigen geweten zijn ondergang worden?
(recensieboek voor crimezone.nl)



Margie - Jillian Cantor
In het voorjaar van 1959 gaat de film Het dagboek van Anne Frank in première in Amerika. Margie Franklin woont in Philadelphia en werkt als secretaresse op een advocatenkantoor. Op het oog leidt ze een rustig bestaan, maar ze draagt een groot geheim met zich mee: een verleden en een godsdienst die ze ontkent, een land en een familie die ze heeft achtergelaten.

Margie Franklin is in werkelijkheid Margot Frank, de oudere zus van Anne. Ze blijkt niet in Bergen-Belsen overleden, maar ontsnapt aan de nazi’s en geëmigreerd naar Amerika. Jarenlang houdt ze niet alleen geheim wat haar ware identiteit is, maar ook wat er gebeurd is tussen haar en haar zusje tijdens de noodlottige laatste momenten die ze hebben gedeeld.
Dat voorjaar, terwijl haar zusje een icoon wordt, begint Margies zorgvuldig opgebouwde leven in Amerika in te storten. Wanneer verleden en heden door elkaar gaan lopen, staat Margies toekomst in Amerika op het spel. Tenzij ze zich kan verzoenen met het leven dat ze ooit heeft geleid, de mensen van wie ze hield en de dingen die ze ooit heeft gedaan.
(recensieboek voor Leesclub Orlando)

Sluipweg - Ingrid Oonincx
Gwen deelt een vreselijk geheim met haar jeugdvrienden Marcel en Patrick. Een reeks angstaanjagende gebeurtenissen doet haar beseffen dat ze nooit een normaal leven op kan bouwen als ze niet haar fouten uit het verleden onder ogen ziet. Langzaam maar zeker ontworstelt Gwen zich aan het schuldgevoel dat haar al zo lang in zijn greep houdt. Tijdens een weekend in de Ardennen komt het tot een ijzingwekkende confrontatie en moet Gwen vechten voor haar leven.
(leesclubboek Crimezone.nl)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten