26 juni 2013

Nieuw leesvoer juni

Het Marco-effect - Jussi Adler-Olsen
De Serie Q van Jussi Adler-Olsen bereikt keer op keer de internationale bestsellerlijsten. Het Marco-effect, het nieuwste deel, is misschien wel de spannendste thriller van de afgelopen tien jaar. Marco's oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer de 15-jarige Marco ontdekt dat zijn oom hem op een beestachtige manier kreupel wil maken, voor geldelijk gewin en om hem in toom te houden, moet hij vluchten.

Voorzichtig probeert Marco een nieuw leven te beginnen, totdat hij enkele maanden later een gruwelijk geheim ontdekt en de gedragingen van zijn familieleden hem dwingen om ingrijpende stappen te ondernemen. Een schrijnend dilemma ontstaat: moet hij zijn familie aangeven?

Op de afdeling Q raken Carl Mørck en zijn collega's intussen steeds verder betrokken bij de zaak, die zich ontvouwt tot een web van corruptie en zware misdaad, van het ministerie tot diep in de Afrikaanse jungle.

(gekocht vanwege Maand van het Spannende Boek 2013)

Nooit alleen - Loes den Hollander
Bij Aline rijst het vermoeden dat haar man Giel geheimen voor haar heeft. Of laat ze zich door haar ziekelijke onzekerheid op het verkeerde been zetten? Giel beweert dat ze zich vergist. Of is dat een leugen? Buurvrouw Guusje vertelt alarmerende verhalen. Maar kloppen die wel? Hoe de waarheid er ook uitziet, soms wil je hem niet te weten komen.
(boekgeschenk tgv Maand van het Spannende Boek 2013)




Verleiding -diverse auteurs
Foute mannen doen het goed in vrouwenthrillers. Het genre is er zelfs groot mee geworden. En foute mannen bestaan niet zonder een flinke dosis seksuele spanning. In navolging van de hype rondom de trilogie Vijftig Tinten Grijs, schrijven de Ladies of Crime & hun partners een spannend kort verhaal met een vleugje erotiek.
Met bijdragen van: Isa Maron, Judith Visser, Tupla M., Svea Ersson, Linda Jansma, Marelle Boersma, Marianne en Theo Hoogstraaten, Kortsmit & Lutz, Candy Brouwer, Anita Larkens, Suzanne Buis, Hannah Kuipers en Anne Nicolai.
(Gekregen van de uitgever; De Crime Compagnie)

Zolang er sterren aan de hemel staan - Kristin Harmel
Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan Alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan en om uit te zoeken wat er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie is gebeurd.
Hope vertrekt naar Frankrijk, en haar zoektocht leidt haar naar zowel een kerk, een synagoge als een moskee; naar een geschiedenis verborgen in de verschrikkingen van de Holocaust, en naar een lang-verloren liefde die zijn eigen geheimen met zich meedraagt.

(recensieboek Orlando Uitgevers)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten