21 augustus 2012

Nieuw leesvoer (augustus 2012)

Dubbelspel - Conny Regard
Zoveel toeval bestaat niet... Of toch wel? Sasha Lester weet niet wat haar overkomt als haar zus Anoek na bijna zes jaar plotseling voor haar deur staat. Dolgelukkig dat Anoek eindelijk inziet dat een belachelijke ruzie niet tussen zussen mag komen, laat ze haar binnen. Maar als ze de reden van haar komst hoort, weet Sasha dat haar zus na al die jaren geen steek is veranderd.
Anoek heeft haar nodig, maar niet op de manier waar Sasha zo op hoopte. Nee, als ze hoort wat Anoek van haar wil, is Sasha met stomheid geslagen. Anoek wil dat Sasha haar plaats inneemt en met haar vriend mee naar een belangrijke gala-avond gaat. Ze zijn immers een identieke tweeling, dus wat kan er nu fout gaan?

(recensieboek)



Vrouwelijk naakt - Tupla Mourits

Het is vlak voor kerst. Een psychisch gestoorde man dringt een museum binnen en beschadigt het schilderij 'De gratiën met een kruiskopschroevendraaier'. Museumconservator Philo Bolt en restaurator Riitta Kekkonen plannen een experimenteel herstelplan waarmee moet worden gestart na de jaarwisseling. Riitta keert echter niet terug van haar kerstvakantie in haar geboorteland Finland. Philo maakt zich ongerust en is compleet ondersteboven als blijkt dat Riitta daar is overleden. De gebeurtenis heeft een grote impact op Philo's leven. Een onderhuids sluimerende crisis, in gang gezet door de dood van haar zusje anderhalf jaar eerder, komt tot een uitbarsting. Haar gezin raakt steeds verder ontregeld als Philo zich niet kan neerleggen bij de feiten, want ze is ervan overtuigd te weten hoe de vork in de steel zit. Vrouwelijk naakt is een psychologische misdaadroman over verwarring, verdriet en loslaten. Over gewone mensen die iets ongewoons overkomt.
(gekocht bij kringloopwinkel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten